XIV. Kelet Underground Fesztivál

Kelet_Underground

Október 26-án, pénteken került megrendezésre néhány év kihagyás után újra a XIV. Kelet Underground Fesztivál, melynek célja a keleti régióban előforduló underground rock/metál zenekarok és muzsikájuk népszerűsítése. Minden alkalommal bekerül valami érdekes újdonság is a fesztivál programjába, mint ahogy most is…

A három fellépő zenekar a Death Warrant, a dAsh és a Morningkill, igen erős programot ígértek, és azt meg is kaptuk rendesen.

Este 7-re gyűltek a metálarcok a Conca D’oro-ba. A balmazújvárosi Death Warrant nyitotta meg a fesztivált a színpadon. Őket már jó pár éve érdemes figyelni. 2010-ben megnyerték a Kelet Underground Tehetségkutatót és ezzel váltak szélesebb körben is ismertté. Nagyon érdemes rájuk odafigyelni. Technikás, okos death metált játszanak, külön figyelmet érdemel a basszusgitár, az egyik kedvencem. Ebben az évben jelent meg egy négy számos EP-jük Split címmel, amit az oldalukon meg is tudsz hallgatni. Nem vagyok a death műfaj nagy rajongója, de az ő koncertjeiket kifejezetten szeretem.

Másodiknak lépett fel a debreceni dAsh zenekar. Nagyon vártuk már őket. Bár még ez volt most az első, bemutatkozó fellépésük, de egy ideje csöpögtetik nekünk facebook oldalukon a nyáron készült album dalait, amik igen csak ígéretesek, és ez a koncert volt egyben a lemezbemutatójuk is. Nagy várakozás előzte tehát meg ezt a színpadra lépést, arról nem is beszélve, hogy bár a formáció új, a tagokat már innen-onnan régen ismerem, és mindig is érdekes volt, amivel előhozakodtak. Most sem csalódtam… Fogalmam sincs mi a hivatalos megjelölése a műfajnak, amit játszanak, de nekem az eklektik metál ugrik be. Szóval metál, de vannak benne jazzes, funkys részek, metálba ültetett ízes blues szólók, hörgést követő dallamos énektémák. Itt a dobot tudnám kiemelni; iszonyú technikás, néhol számolós, néhol spirituálisan elúszós, de mindig pontos és sok újdonsággal szolgáló. Egy élmény. Hallgasd az albumot.

Utolsónak, de nem utolsó sorban, a miskolci Morningkill állt a színpadra, és fejezte be méltó módon a fesztivált. A metalcore-t játszó banda, igen csak megmozgatta a közönséget. Ügyesek, kisugárzásuk van, bevonzzák az embert a zenéjükbe és már csak azt veszi észre, hogy ő is bólogat. Nagyon élvezetesen játszottak, de hát ez már nem újdonság tőlük, nem véletlenül nyerték meg 2011-ben a Kelet Underground Tehetségkutatót. Ebben az évben ők is kijöttek egy EP-vel, The Birth of Complications címmel. Jó volt élőben is hallani.

Mindent egybevetve azt tudom mondani az estéről, hogy igazi kis metál csemegének volt tanúja az, aki ellátogatott a Concába. Részemről én máris várom a következő fesztivált.:)

(Megjelent DebrecenPlus.hu)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s