Rock-virágkocsi a Virágkarneválon

trabanti

Ebben az évben ünnepli a debreceni rockzene az 50. évfordulóját.

1963-ban a Mercur nevezetű beat zenekarral indult a debreceni rockzene történelme, most pedig napokon belül “hivatalosan” is – a TV-k (M1, M2, Duna TV) élőközvetítéseinek köszönhetően ország-világ előtt is -, fajsúlyos része lesz a város és az ország zenei történelmének is, hiszen azon kívül, hogy az 50 év az, akárhogy nézzük is 50 év – és ezzel nem igazán büszkélkedhet sok hazai város -, saját virágkocsival indul a 44. Debreceni Virágkarneválon az Auto-Eskort Kft.-nek köszönhetően. Nem árulok el vele titkot gondolom, hogy ha megemlítem, igen, van rockzenei kötődés. A ’90-es években működött Pekingi Ősz zenekar anno az egyik kedvencem volt. Ki nem hagytam volna a koncertjeiket.

b_ilyen_lesz_a_rockos_viragkocsi

A hungarocellből készült “Ötvenéves a debreceni rockzene” virágkocsinak Pikó Sándor képzőművész, a több mint 40 éves Lux zenekar alapító tagja, a tervezője és megálmodója. A felvonulás alatt a kocsiról debreceni zenekarok felvételei szólnak majd az elmúlt 50 évből, és a rocktörténeti virágkompozíciót több mint száz ma is aktív debreceni muzsikus kiséri, köztük én is.:) Váradi Feri, az “Ötvenéves a debreceni rockzene” ötletgazdája, a kezdeményezés köré alakult munkacsoport szíve és lelke, konferansziéként egy Ford Rangeren diktálja majd az ütemet, s ő szólítja majd a zenekarok képviselőit (például a Mercurét, a Luxét, a Colorét, a Tankcsapdáét stb.) egy integetésre a tribünök előtt, amikor éppen a saját számaik szólnak.

A debreceni rocktörténelemről dokumentumfilm is készül, a forgatás egy része a Virágkarneváli menetben történik.

Azt hiszem hosszú és izgalmas napra számíthatunk. Lehet majd követni az eseményeket kényelmesen fotelből a tévékészülékek elöl, de nyugodtan lehet jönni a tribünökhöz, az útvonal mellé, élőben nézni/hallgatni, kísérni, integetni. Különleges esemény lesz, azt megígérhetem… Már nagyon várom!:)

Fotók: Cívishír/Kádár Lajos

Reklámok

2 responses to “Rock-virágkocsi a Virágkarneválon

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s