dAsh: lemezbemutatóra fel!

Január 15-én jelent meg a dAsh zenekar nagy lemeze, a Turning Vicious, melynek lemezbemutató koncertje, március 6-án, pénteken lesz a Dharma KlubbanEbből az alkalomból kaptam el egy villáminterjúra Zurbó Zoltánt a zenekar egyik gitárosát és fő mozgató rugóját.

dashfekvo

Másfél hónapja jelent meg az új albumotok. Milyen a fogadtatása?

Eddig teljesen pozitív visszajelzéseket kaptunk a lemezzel kapcsolatban. Az első albumhoz, a Breath-hez képest kicsit komplexebb lett, a kislemezhez képest pedig befogadhatóbb, könnyebben emészthetőbb. Valahol a kettő közötti utat céloztuk meg vele.

Nyakatokon a lemezbemutató koncert. Mivel készültök?

Egy bő órával, a teljes most megjelent lemezzel. Régi dalok most nem lesznek hallhatóak, csak és kizárólag az új album anyagával állunk színpadra.

Milyen más zenekarokat láthatunk még az este folyamán?

A nyíregyházi Strangel zenekar kezdi az estét, a Hanyag című kislemezüket hozzák el nekünk. Ők is progresszív metál témában utaznak, csak ők az instrumentális oldalát fogták meg a dolognak. Izgalmas muzsika lesz az is, érdekes dolgokat játszanak. Őket követi a Pit of Saron zenekar, akik szintén ezen a koncerten mutatják be a február végén megjelent új albumukat, az Obliviont. Majd mi játszunk, és a Monster In Me nevezetű, kis fiatal csapat zárja az estét. Ők egy pár hónapos múltra visszatekintő zenekar, úgyhogy megkérdeztük őket, nincs-e kedvük egy kis tapasztalatot szerezni.

Új pólóitok is vannak…

A Skiccpause-osok jóvoltából elkészültek három színben az albumhoz tartozó pólók (férfi és női) és pulóverek is. Elő is lehet rendelni őket, de velünk lesznek a koncerten is, ha valaki szívesen felruházkodna. Valamikor tavasszal a lemez anyaga is kézzelfogható formát ölt. Készülőben van a CD is.

dashpitskicc

Fotó/póló: Skiccpause

A péntek esti koncert után, merre tovább? Hol lesztek még láthatók és hallhatók?

Másnap már a Dürer Kertben állunk színpadra a Gimme Fuel Fesztiválon. Nem hiszem, hogy a teljes lemezt be tudjuk mutatni, ezért főleg az újabb nótáinkra fogunk koncentrálni, mert azok még ott nem hangzottak el. Később a tavasz folyamán Székesfehérvárra megyünk játszani a Sleepless zenekar meghívására. Igazából velük lesz egy sok állomásos turnénk (Pápa, Tatabánya, Dunaújváros stb.). Május végén kimegyünk Szatmárnémetibe, aztán lesz egy bukaresti, nagyváradi koncertünk is. Hazai pályán legközelebb május 22-én leszünk láthatók ugyanitt a Dharma Klubban, a hajdúszoboszlói Testify, és a Sleepless társaságában – most mi látjuk vendégül a székesfehérváriakat. A tavaszt, azt jól megnyomjuk, szerencsére nem nagyon lesz nyugodt hétvégénk, jól kipörgetjük a lemezt, a nyár meg még alakul. Szeretnénk fesztiválokra is eljutni, majd meglátjuk milyen lehetőségeink lesznek.

A lemezbemutató koncertnek március 6-án a Dharma Klub ad otthont, 19 órakor nyitnak a kapuk. A rendezvényre a belépés ingyenes.

(Megjelent: DebrecenPlus.hu)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s