“Tudatmódosítók”: Dreamgrave, Ghost Toast, Mag és Mindwalk

Erősen ajánlott progresszív zenei ünnep lesz május 2-án a Dharma Klubban, ahol zenei konvenciók átlépése és tudatra ható vetítés is fűszerezni fogja az estét.

gtbence

Én pedig Rózsavölgyi Bencét, a Ghost Toast zenekar gitárosát kérdeztem, hogy mire számíthatunk tőlük…

R. B.: “A május 2-ai koncert lesz az idei első koncertünk, úgyhogy nagyon várjuk, mert szeptember óta nem álltunk színpadon, Debrecenben pedig a tavalyi MODEM kertes születésnapi koncert óta nem. Ráadásul újabb debreceni koncertidőpontunk sincs, tehát aki látni szeretne minket, az most menjen biztosra.

Nem ücsörögtünk azonban tétlenül ebben az időszakban, mert a Legacy klipjének elkészítése óta nagy erőkkel írjuk az új dalokat, amelyek közül 3 már gyakorlatilag készen is van, és kettőt a Denevér Stúdió segítségével rögzítünk is. Ez egyelőre teszt, próbálunk kialakítani egy profi hangzást, hogy a 3. lemezünket minél jobb minőségben tudjuk elkészíteni. Már ez a két dal is több meglepetéssel fog szolgálni (még a gyakorlott Ghost Toast hallgatóknak is), szóval nagyon várjuk már, hogy elkészüljenek.

dreamgraveplakA koncerten a Ghost Toast részéről olyan 40-45 percnyi program várható, mind a két eddigi lemezről játszunk dalokat (a 2. lemezről itt), és természetesen a tőlünk megszokott zenéhez komponált vetítést is visszük. Ezekben nincs új elem, de több dal is van, amit még csak kevesen hallhattak élőben (a klipes Legacy, vagy a Hovin Mernem), így a képanyagukat is csak kevesen láthatták.

Az est egyébként a szegedi dark prograsszív metálban utazó Dreamgrave zenekar országos lemezbemutató turnéjának egyik állomása. Érdekes, hogy a kapcsolat úgy alakult ki köztük és köztünk, hogy Dömötör, a Dremagrave énekes/gitárosa, a Progmetal Zone elnevezésű, külföldi facebook oldalon talált rá a Legacy akkor frissen publikált klipjére és egyből meg is keresett minket, hogy tetszik neki, és hogy tudunk-e koncertek kapcsán kooperálni. Gyorsan le is kötöttünk két koncertet, ez lesz az első, a másik pedig Szegeden a Rongybanjúnius 12-én. Ezt követően ott is maradunk és lelkes szegedi fiatalemberekkel (akik szintén az interneten akadtak ránk és ajánlották fel a kreatív segítségüket) forgatunk egy újabb videóklipet, amely egy új számra készül, már az új lemezhez.

A május 2-ai koncertre még két debreceni bandát hívtunk meg: a szintén progos és instrumentális MAG-ot, illetve kedves cimboráinkat a Mindwalk-ot.”

A szegedi progresszív dark metált játszó Dreamgrave zenekar valamikor a 2008 környékén alakult, ám elég rögös utat jártak be. Ebben a felállásban 2012 óta működnek és azóta dolgoznak a Presentiment című koncepció dalain. 2014 januárjában sikerült stúdióba vonulniuk, és felvenniük a nyolc felvonásból álló konceptalbumukat. Egy sötéten fenséges progresszív és gótikus világ hipnotikus metal muzsikája ez, sok-sok stílusbeli kitekintéssel és rengeteg érzelemmel. Az albumról azt írták, hogy “Absztrakt véleménynyilvánitás és aggodalommal teli képzelgés a világunkról, a társadalmunkról, önmagukról, hogy miért tartunk itt és hová tarthatunk…”

A zenekar különlegessége, hogy a két énekes közül az egyik, egy gyönyörű szopránnal megáldott énekesnő.
A zenekarral dolgozik Tóbiás Zoltán grafikus is, az ő munkái “kísérik” a dalokat.

A zenekar megfogalmazta az album tételeinek mondanivalóját. Az alábbi tétel, e gondolat körül mozog. “Presentiment: A jövőből származó emlékek elárasztják a tudatodat. A félelem teljesen lebénít, a valóság csak egy kis darabkája visszhangzik már benned.”

Mag zenekart nem hiszem, hogy be kell mutatnom a debrecenieknek, habár ők sem az a trendkövető fajta banda. Instrumentális, progresszív metál muzsikát játszanak, melybe szabadon töltik az ötleteiket saját zenei igényeik kielégítése mentén. Történetük a régmúltba vezethető vissza, tagjaik sokat próbált zenészek, ebben a felállásban 2011 óta játszanak együtt, és a legutóbbi albumuk 2013-ban jelent meg. Aki a január végi Kaptáros koncertjükről lemaradt, most pótolhatja azt.

Az estét a szintén debreceni Mindwalk zenekar zúzós trash/groove/modern metál zenemuzsikája fogja zárni. Róluk azt érdemes tudni, hogy 2009 óta koptatják a színpadot, és tavaly nyáron jelent meg a második EP-jük.

Ínyencségekkel teli este várható. A koncert este 8-kor kezdődik a Mag zenekar színpadra lépésével. Pontos kezdés, nem lesz csúszás, szóval időben induljatok el! A belépőjegy 500 Ft-ba kerül.

(Megjelent: DebrecenPlus.hu)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s