Campus Fesztivál 2015: szerda

Nagyon erős kezdéssel rajtolt a Campus Fesztivál. Ha a szerda ilyen volt? Mi lesz még később?

33

Skafunderz

A Middlemist Red koncertjén kezdtem. Ők mostanság feljövőben vannak. A nagyon fiatalokból álló csapat tavaly megnyerte az index dalversenyét, illetve a Deezer nemzetközi versenyét is, amit fiatal ígéretes zenekaroknak írtak ki, majd télen megjelentette első lemezét. Tavaly már játszottak a Campuson, de akkor lemaradtam róluk, gondoltam, na, majd most… Hát, az az igazság, hogy ezzel a koncerttel engem nem győztek meg, és mellettem, tanult kollegámnak is csak ennyi hozzáfűznivalója volt, hogy „divatos fiúk, divatos zenéje”. Nem rossz, de nem nekem való. Úgy tűnt, mások is hasonlóan vélekedtek, mert csapatok indultak a Rézangyal sátorba, ahol az Óriás állt színpadra.

IMGP9491

Óriás

Az Óriást nem hiszem, hogy bárkinek is be kell mutatni, és most, hogy már Isten Háta Mögött sincs, különösen jó, hogy van egy zenekar, aki azt a vonalat képviseli, másként. Nagyon jó hangulatú koncert sikeredett, 40 fokkal, szaunával. A Rézangyal sátorban ugyanis nincs klíma, se ventilátor, se vízpermet. Hogy erre mennyire nagy szükség lenne, az majd csak a későbbiek folyamán vált csak igazán szembetűnővé, amikor is a Fish! kardio-edzésén találtam magam. Persze ki nem hagytam volna, de előtte még…

… a klímával felszerelt Telekom Hall várt, ahol muszáj az embernek egy kicsit hűsölni két koncert között. Egyébként mindenki számítson arra, hogy az első ajtókon lehet csak bemenni, és a hátsó ajtókon pedig kijönni. Biztonsági őrök figyelnek a be- és kiengedésre, és közben számolnak. Így biztosan nem fordulhat elő, hogy többen legyenek bent egyszerre, mint ahogy azt a hely kapacitása megengedi. Erre azért van szükség, hogy ne fordulhasson elő az az ominózus West Balkános eset. Igen, ez a fesztiválozók érdekében történik, úgyhogy legyetek türelemmel!

16.6

The Biebers

Itt lépett fel a The Biebers zenekar, akiket nevük után – Justin Bieber-re asszociálva – igen csak nem néztem volna meg. Ám mégis csak jó, hogy éppen akkor támadt hűsölhetnékem, amikor belecsaptak a húrokba. A nap meglepetés zenekara volt számomra. Remek banda, remek koncerttel. Mint később kiderült számomra a zenekar, Puskás Peti formációja, akit sokan ismerhetnek a Megasztárból, vagy akár színészi mivoltából adódóan is. Ügyesek, technikásak, amolyan popos tánczenét játszanak, megspékelve némi reggae beütésű Informer-rel, mely nóta ’92-ben született, és nagyon jól tették, hogy leporolták. Az egész koncert nagyon rendben volt.

Mivel nulladik napon a fesztivál még csak félgőzzel üzemelt, ezért tulajdonképpen még csak két színpad között ingázott az ember, plusz félúton be-benézett a Dehír színpadhoz, amely most nem a Stadion emeleti részén kapott helyet, ahol tavaly, hanem a fesztivál legjobb lángososánál, a régi stadion kapunál, egy kilencvenfokos fordulattal be az erdőbe található, és ahol olyan remek debreceni zenekarok álltak színpadra, mint például a Black Honey,Frogshow, Kuttya.

25

Szabó Balázs Bandája

A The Grenma volt az a zenekar a nap folyamán, amely a legtöbb tizenévest bevonzotta, és ezt csak abból gondolom, mert a szülők leginkább kiszorultak a koncertről, számukra amolyan „tiltott terület” volt a Rézangyal sátor, így aztán nincsmittenni-alapon előtte söröztek, és félfüllel hallgatták, hogy mi történik odabent. Egyébiránt igen jól tolták a srácok.

Szabó Balázs Bandájának a koncertje egy az egyben telt ház előtt zajlott a Telekom Hall-ban. Ahogy azt Balázs is mondta: „Bárcsak minden városban ennyi ismerősöm lenne!” Mi pedig nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az ismerősei lehetünk. Táncolós etnopop, funky hegedűre és furulyára, Radnóti versre. Egyszerűen zseniális. Az est egyik fénypontja volt…

37

Heaven Street Seven

… és még mindig két remek zenekar volt hátra az esti programból. Ha eddig nem sikerült volna kitáncolnia magát az embernek, akkor a Heaven Street Seven és a Fish! gondoskodott róla. A Heaven Street Seven utolsó koncertjét adta Debrecenben, és hogy ez emlékezetes maradjon, arról tettek is elég rendesen a srácok. Nagy várakozás előzte meg a koncertet, senki nem akart róla lemaradni, hiszen tulajdonképpen rajtuk nőttünk fel. Már a koncert legelejétől kezdve forró volt a hangulat, tele volt a Telekom Hall, mindenki hangosan énekelt, mosolygott, önfeledten táncolt.

Amit kicsit nehezményeztem, hogy az este két legjobban várt koncertjére egyidőben került sor, így mit volt mit tenni, félidőben színpadot váltottam, és loholtam a Fish! gőzfürdővel, mozgásterápiával megspékelt ugrálós, keverőpultot körbefutós koncertjére. Ahogy Krisztián a Fish! frontembere fogalmazott, olyan volt a közönség, mint egy „hatalmas, gőzölgő, izzadt alom kiscica” és aztán kihozták belőlünk a vadmacskát, tigrist, kinek-kinek szerepe szerint. Az az igazság, hogy én még nem voltam rossz Fish! koncerten, pedig már vagy 12 éve követem őket, valahogy mindig zseniális. De ezt most megint felül tudták múlni a srácok. Többek között ezért is szeretjük őket, meg mert most is, és mint mindig, nemcsak a saját bandájuk szekerét tolják; éltették a legendássá vált Isten Háta Mögöttet, a Subscribe-ot (és persze mindannyian nagyon sajnáljuk, hogy már nem aktívak), felemlegették a haver zenekarokat (Óriás, The Grenma, Skafunderz), szurkoltak a feltörekvő fiatal bandáknak.

63

Fish! – közönség felugrás előtt

Fish! koncert után nem lehet csak úgy egyszerűen hazamenni. Bár kifacsar a koncert, de fel is tölt energiával, úgyhogy kell valami kis levezető: némi sör, fűszeres fasírt golyók, és folyamatos jó társaság. A Campus Fesztiválon bizony ez is egyben van. Talán ezért is nem unja meg sohasem az ember, és a fesztiváli héten, nap, mint nap összekaparja magát, hogy minél hamarabb visszajuthasson. Mint ahogy most én is…

Fotó: Péter Zoltán

(Megjelent: DebrecenPlus.hu)

Reklámok

2 responses to “Campus Fesztivál 2015: szerda

  1. Visszajelzés: Campus Fesztivál 2015: péntek | kultúrlény·

  2. Visszajelzés: Campus Fesztivál 2015: csütörtök | kultúrlény·

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s