Campus Fesztivál 2015: csütörtök

Miután teljes gőzzel beindult a fesztivál, egy kicsit a területet vettem szemügyre.

_MG_0264

A csütörtök volt az első olyan nap, hogy maximális üzemmódba kapcsolt a fesztivál, az eddig lezárt területek is megnyitották kapuikat. Két dolog egyből szemet szúrt. Az egyik hogy túl hangos a fesztivál. Amíg szerdán csak három programhelyszín üzemelt, teljesen rendben volt a dolog, de most, hogy beindult minden teljes üzemben, nincs egy talpalatnyi csendes hely sem az egész területen, talán időnként a Víztoronynál vannak ilyen pillanatok. Ez egyfelől abból adódik, hogy a Dehír színpad pluszban bekerült egy olyan területre, ahol két programhelyszín is bőven elég volt egymás nyakában. Másfelől pedig az étel-ital soron lévő bárok egymással való vetélkedéséből – és ez a súlyosabb -, ki tudja hangerőben lenyomni a másik 12 méterrel arrébb lévő sátort ugyanazzal a tucat zenével… legalább ebben lenne változatosság, mármint a zenében, de nincs. Az ember nem érti egymás szavát sem. Álmodni sem lehet arról, hogy kijössz egy koncertről, ahol végig izzadtál 40 fokban egy órát, majd két koncert között leülsz meginni egy hideg sört (már ha van hova, mert például a Rézangyal-Dehír-Telekom Hall környéken nincs is hova), pár szót váltani a haverokkal, mielőtt tovább indulsz a következő helyszínre.

_MG_1611

Paddy and The Rats

A másik pedig, hogy több szemetesre lenne szükség. A repohár nagytalálmány és maximális respekt érte, de az csak a sörrel jár. A rövid ital, üdítő, ételadagok stb. ugyanúgy termelik a szemetet, mint eddig. Nem feltétlenül kukákra lenne szükség, egyszerű szemetes zsák is megtenné, ami az asztalokhoz van erősítve, mint ahogy már megszoktuk más fesztiválokon is, hogy legalább azok az emberek, akikben van némi hajlam a rendre, evés/ivás után el tudjanak takarítani maguk után.

Ami viszont kétségkívül a fesztivál legnagyszerűbb helyszíne, az a felújított Víztorony. Ne hagyja ki senki sem! Egyfelől tényleg nagyon jó a hely adottsága, hogy viszonylag félreeső helyen van a területen belül, másfelől pedig élmény egy kicsit ejtőzni, lazulni a fotelekben az első emeleten, letekinteni a fesztiválterületre, kicsit kilépni a pörgésből. A beépített mászófal pedig a gyerkőcöknek is nagy élmény, míg apa megiszik egy sört. Abszolút családbarát.

_MG_2104

Az eső is meglátogatta tegnap a fesztivált a nemzetközi liga meccs alatt (9-2-re a DVSC nyert, gratula a srácoknak!), de összesen csak vagy 10 percig maradt, ami kifejezetten jól jött, felfrissítette a területet, de nem zavarta meg a rendezvényt. Később is csak cseperészett, ami kifejezetten jól jött a Caro Emerald koncerten felhevült testeknek. Caro egy végtelenül kedves, bájos hölgy, aki a hangjával elringat, és aki mezítláb táncolva nyomta végig a műsorát, és ez követőkre is talált a nézők soraiban is. Pazar volt a fúvós szekció, állat a Neil Young-os gitárnyúzás, arról meg már nem is beszélve, amikor a zenészek Fred Astaire-t is meghazudtoló módon járták a közönség nagy örömére. Egyszerűen gyöngyszem volt a dübörgő fesztiválon, kicsit megállt az idő lazulni és erőt gyűjteni a továbbiakra. Az este koncertje volt, minden szempontból.

_MG_1425

Quimby

Persze jó volt a Quimby is, de tőlük ezt már megszoktuk, tavaly is jók voltak, és jövőre is jók lesznek, ugyanott, ugyanakkor. Ez viszont nem volt elmondható a Dumaszínház produkciójáról. A mélypont Tóth Edu fellépése volt, aki egyszerűen nem bírt elszakadni a színpadtól, és akivel nem az a baj, hogy dadog és selypít, hogy nem is érted, amit mond, hanem az, hogy nincsenek jó poénjai, viszont azt hiszi, hogy vicces. Igen rendesen próbálgatta a közönség tűréshatárát, túl jól neveltek voltak a nézők, ahhoz, hogy kifütyüljék, pedig többekben is felmerült.

Játszott még remek talpalávalót a Jurij, Palya Bea, a Cube, a Paddy and The Rats, az Éva Presszó és a Bordó Sárkány is. A Road és Kozmix duettje, ahol a Rézangyal és az OTP Lounge színpad hangzavara összeért, igen érdekes és szürreális színfoltja volt az estének, új értelmet nyertek a dalok és a mondanivalók.

_MG_0714

Palya Bea

A fesztiváldivat a Campus-t sem kerülte el, ebben most az IT Services segíti a fesztiválozókat. Napfény ellen kalappal szolgálnak némi fotóért cserébe a standjuknál, és ezzel megteremtve az idei fesztivál style-t. Egyébként tényleg zseniális volt tőlük az ötlet. A Campus-ozók szívesen hordják (köztük én is), mert nemcsak a nap ellen véd, hanem öltöztet is, egyfajta vagány eleganciával illeti viselőjét, ami egy fesztiválon sosem árt.;)

A csütörtöki laza program után a mai este súlyos programokat ígér Ágota Kristóftól, Rúzsa Magdin át Dr. Kondor és Dr. Akuláig. Rohangálós esténk lesz!

Fotó: Péter Zoltán

(Megjelent: DebrecenPlus.hu)

Reklámok

One response to “Campus Fesztivál 2015: csütörtök

  1. Visszajelzés: Campus Fesztivál 2015: péntek | kultúrlény·

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s